Boğaz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
22 Temmuz 2024

Boğaz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?


Boğaz enfeksiyonu, özellikle soğuk kış günlerinde ve mevsim geçişlerinde sıkça karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Geçmişten bu yana insanlar, boğaz enfeksiyonundan korunmak ve yakalandıklarında etkisini azaltmak için çeşitli yöntemler geliştirmişlerdir. Özellikle bitkiler, boğaz enfeksiyonlarını ve enfeksiyona bağlı kırgınlığı azaltmak için oldukça etkili olduklarından her zaman başvurulan yöntem olmuştur. Boğaz enfeksiyonu geçirildiği zaman doktorun önereceği ilaçların yanında, hastalığın etkilerini azaltmak ve iyileşme süresini en aza indirmek için evlerde uygulanan birçok yöntem bulunmaktadır.

Boğaz Enfeksiyonuna İyi Gelen Bitkiler

Meyan Kökü: Boğaz enfeksiyonları sırasında uzun yıllar boyunca kullanılan bir bitkidir. Meyan kökü kaynar suyun içine atılarak tıpkı çay gibi bir demliğin içinde kapağı kapalı vaziyette demlenir. Biraz ılındıktan sonra bal ile tatlandırılarak veya sade olarak günde birkaç kere içilir. Sade olarak içilirse boğaz enfeksiyonlarında daha etkilidir. Meyan kökü çayı aynı zamanda diğer ağız yaralarında ve diş iltihaplarında da iyileştirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

Ada Çayı: Sadece boğaz enfeksiyonlarında değil, soğuk algınlığına bağlı olarak gelişen her türlü enfeksiyonda son derece etkilidir. Ada çayı, hasta olan kişi günde birkaç defa içerse öksürük ve boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesini hızlandıracaktır. Ada çayını sade olarak içemeyenler, birkaç damla limon ekleyerek veya bal ile tatlandırarak tüketebilirler.

Ihlamur: Boğaz enfeksiyonları ve soğuk algınlığına çok iyi gelen, vücut direncini artıran bir bitkidir. Bal ile tatlandırıldığında faydası daha da artacaktır.

Kara Ağaç: Özellikle Karadeniz bölgesinde kullanılan bir yöntemdir. Kara ağacın kabuğunun altında bulunan ve halk arasında "yalamuk" adı verilen madde, özellikle akciğer enfeksiyonları başta olmak üzere, boğaz enfeksiyonlarına da çok faydalıdır. Kara ağacın altındaki bu madde çakı ile ağaçtan kazınarak alınır ve su ile karıştırılarak içilir. Günde birkaç kez uygulandığında hızlı bir şekilde iyileşme sağlar. Bronşit için de oldukça faydalıdır.

Nane, Limon, Karabiber: Soğuk algınlığı geçiren bir hastaya ilk uygulanan yöntem nane limon kaynatmaktır. Nane limon karışımının soğuk algınlığına olan faydasını bilmeyen yoktur. Boğaz enfeksiyonu sırasında üzerine bir çay kaşığından daha az karabiber eklenerek içilirse, özellikle bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlarda bakterilerin yok olmasına yardımcı olur. Nefesi açar ve karabiberde bulunan bol miktarda C vitamini hastanın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Okaliptüs: Grip ve soğuk algınlığının tedavisinde okaliptüs çayı demlenerek tüketildiğinde tedaviye yardımcı olmaktadır. Ayrıca boğaz ağrısı, bronşit ve sinüzit ağrısını yatıştırmakta son derece etkilidir. Okaliptüs bitkisi bronşları açmak için kaynatılarak buharı solunmalıdır. Hastayı daha ilk uygulamada oldukça rahatlatacaktır.

Önemli Not:

Yukarıda belirtilen yöntemler, tedavi amaçlı değil, hastalığın etkisini azaltma ve iyileşmeyi hızlandırma amaçlıdır. Özellikle çok ağır ve ateşli geçirilen rahatsızlıklarda öncelikle doktora gidilmeli, daha sonra tedavi bitkilerle desteklenmelidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Böbrek Enfeksiyonu Tedavisi

Böbrek Enfeksiyonu Tedavisi

Haber Bülteni

Güncel

Mide Enfeksiyonu Belirtileri ve Tedavisi

Mide Enfeksiyonu Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Deri Enfeksiyonu Belirtileri ve Tedavisi

Deri Enfeksiyonu Belirtileri ve Tedavisi